20th

Kindle взриви продажбите на Amazon. И?!

4

И какво ли? Нямам идея. Явно се случва нещо, което само българските издатели не искат да приемат – електронното издаване не само е задминало печатното, но и започва да намира светлина.

Фактът, че най-голямата електронна книжарница в света вече продава повече е-книги, отколкото хартиени, не би трябвало да изненада хората от издателския бизнес по света.

Днес създателят и СЕО на Amazon Джеф Безос е направил нееднозначно изказване: “Клиентите на Amazon сега поръчват повече книги за Kindle, отколкото хартиени издания, е доста изненадващо, при положение, че продаваме книги с твърди корици вече 15 години, а книги за Kindle – едва от 33 месеца”… Хубавото е, че този човек има защо да се бие в гърдите.

Bookmark and Share
Jul 20th от Александър Кръстев

4 Comments

 1. А къде остава удоволствието от аромата на мастило … И това го казва човек, който не се разделя с лаптопа си… Пък нека да съм консервативен :-) )


  Христо 2. Алекс, да не забравяме, че за да се продават електронни книги в България, на български, е нужна платформа, от която това да се случва. А тази платформа не е работа на издателите, а на гениални компютърни специалисти, които биха осигурили защита за книгата и достъпност за читателя. Такива обикаляха по издателствата, но самите те не бяха мн наясно чисто технически как ще се случват нещата и сега…ни вест, ни кост?!
  Вярвай ми, за издателя е най-лесно да осигури книгата в електронен формат! Не само лесно, но й по-малко скъпо :)
  Лека!


  Petya 3. Е, истината тук е, че Amazon печелят тези луди пари от мащаба си – собствен четец, собствен е-формат, собствени книги, които да бият по продажби всички останали издания…
  А платформата си е платформа – не е задължително да бъде български патент, а дори и книгите за Kindle вероятно има начин да бъдат изпиратствани някъде в САЩ…
  Но, вярвай ми, Петенце, ако ще си купя книга така или иначе, ще дам парите, без значение от формата. Ако не искам да си я купя, ще намеря начин да я прочета – в повечето случаи издателството така и не би продало книга на човек, който я е прочел пиратска и не си я е купил след това!


  Александър Кръстев 4. Алекс, чети внимателно – продажбите на електронни книги са задминали тези с твърда корица, които са малка част от всичките. Безос смята, че ще задминат и тези с мека, но някъде следващите 9-12 месеца.


  Иван-АсенLeave a Reply

И в Goodreads

С дъх на канелаPRоговоркиПовратната точкаКрадци на лебедиИма ли кой да ви обичаBeru-beru

More of Al-x4o's books »
Al-x4o's book recommendations, reviews, favorite quotes, book clubs, book trivia, book lists